Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблемче с термостат(Май) 156 1.8ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблемче с термостат(Май) 156 1.8ТС

Колеги,проблемът се състои в това ,че вентилатора се включва преди да отвори термостата. Това става така да се каже при първото загряване на двигателя.
    Термостатът е сменен, взех някакъв на Бер 88 С. Датчикът също е сменен и антифриз не харчи! Давайте идеи какво да правя?

Обезвъздушена ли е добре? Ако вдига над 90 градуса и горния маркуч е студен. Тогава на загрял мотор махаш капачаката на казанчето, отвиваш пробката на радиатора и трябва да чуеш как излиза въздух, и щом протече хубаво завиваш и буташ маркуча пак. Трябва веднага да тръгне да стопля и температурата по уред да падне рязко. Може да пуснеш и парното на макс. В казанчето от горе трябва да виждаш как циркулира постоянно антифриза.
    Last edited by oem; d.m.y г., 19:38.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Обезвъздушена ли е добре? Ако вдига над 90 градуса и горния маркуч е студен. Тогава на загрял мотор махаш капачаката на казанчето, отвиваш пробката на радиатора и трябва да чуеш как излиза въздух, и щом протече хубаво завиваш и буташ маркуча пак. Трябва веднага да тръгне да стопля и температурата по уред да падне рязко. Може да пуснеш и парното на макс. В казанчето от горе трябва да виждаш как циркулира постоянно антифриза.
      Въздух от пробката пусках само преди да запаля.То тая пробка и на запален мотор ли се отвива? За 3-4 дни все си мисля ,че този въздух трябва да е изчезнал! Термостатът отваря малко преди 90гр. а перката включва малко преди да отвори въпросния. След като отвори перката спира.
      Last edited by kremon; d.m.y г., 20:08.

Comment

Я кажи за кой мотор става въпрос, че съм ти отговорил по инерция.

Иначе да. Отвива се на загрял мотор. На студен мотор нищо не правиш тъй като термостата не е отворил, няма циркулация в системата както и налягане. Няма кое да избута въздуха на вън. Щом загрее на 90 градуса отвиваш пробката и ще стане. Сама няма да се обезвъздуши.

Comment

Не си обезвъздушил вероятно.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хора ако е ТС му трябва малко първоначално обезвъздушаване,после се оправя напълно сам.Аз си мисля че проблема му е в датчика,понеже е сменен,а знаеме какви датчици продават.Ако има въздух при него по-скоро няма да пуска перка,а не обратното,не забравяйте че перката се пуска от ЕКУ-то
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Хора ако е ТС му трябва малко първоначално обезвъздушаване,после се оправя напълно сам.Аз си мисля че проблема му е в датчика,понеже е сменен,а знаеме какви датчици продават.Ако има въздух при него по-скоро няма да пуска перка,а не обратното,не забравяйте че перката се пуска от ЕКУ-то
              Аве батка. Може ли да се изкажеш така па ти? Датчика на ТС-а е на термостата. Ще кажеш, че не си виждал ТС. Като има въздух и не може да пробие водата към радиатора термостата си се загрява даже си стига и над 100 градуса и перката си се пуска. Кога да чака да е обезвъздуши? Ми ако има газово и му е променена системата знаеш ли кога ще се обезвъздуши сама? А ако капачката на казанчето отваря на прекалено високо налягане като новите на 1.4 дето са? Аз съм виждал ТС който дойде от Хасково и нищо не му беше преправяно и перката му дънеше нонстоп, а радиатора студен.

Винаги, ама винаги обезвъздушавам ръчно от пробката докато почне да тече антифриза в казанчето без мехурчета и радиатора да загрее както си трябва. Шото като се върне клиента с изкривена глава върви му обеснявай, че щяла да се оправи сама някога.

Comment

Аве батка. Може ли да се изкажеш така па ти? Датчика на ТС-а е на термостата. Ще кажеш, че не си виждал ТС. Като има въздух и не може да пробие водата към радиатора термостата си се загрява даже си стига и над 100 градуса и перката си се пуска. Кога да чака да е обезвъздуши? Ми ако има газово и му е променена системата знаеш ли кога ще се обезвъздуши сама? А ако капачката на казанчето отваря на прекалено високо налягане като новите на 1.4 дето са? Аз съм виждал ТС който дойде от Хасково и нищо не му беше преправяно и перката му дънеше нонстоп, а радиатора студен.

Винаги, ама винаги обезвъздушавам ръчно от пробката докато почне да тече антифриза в казанчето без мехурчета и радиатора да загрее както си трябва. Шото като се върне клиента с изкривена глава върви му обеснявай, че щяла да се оправи сама някога.
                Аз нали това казах,отвиваш пробката,палиш,потече ли антифриз затваряш,нататък се оправя сама.Водата в радиатора идва по-бързо отколкото да спре да качва мехури в казана,това го прави след известно каране.Трее ти кажа че по-често се случва да не пуска перка,ако не се е обезвъздушила,защото ако е затворен термостата,въздуха се задържа точно под датчика

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Аз нали това казах,отвиваш пробката,палиш,потече ли антифриз затваряш,нататък се оправя сама.Водата в радиатора идва по-бързо отколкото да спре да качва мехури в казана,това го прави след известно каране.Трее ти кажа че по-често се случва да не пуска перка,ако не се е обезвъздушила,защото ако е затворен термостата,въздуха се задържа точно под датчика
                  Не съм съгласен. На затворен термостата ще протече ама пак може да има въздух. А за перката това няма как да стане. Той се загрява целия термостат респективно и датчика. И да има балонче под датчика пак ще се загрее да пускане на перка.

Comment

Не съм съгласен. На затворен термостата ще протече ама пак може да има въздух. А за перката това няма как да стане. Той се загрява целия термостат респективно и датчика. И да има балонче под датчика пак ще се загрее да пускане на перка.
                    Това го казвам образно,пък да не говориме че перката може да се пуска от още доста неща,без да е загряла колата

Comment

Еми да. От климатика. Виж как не се сети никой до сега за това.

Comment

Здравейте! Виждам някакъв спор се вихри
                        По темата, климатика не е пуснат.Картинката е следната: Имам 2 термостата и 2 датчика(по един стар и един нов). Със старите датчик и термостат положението беше същото. Първо смених датчика и не се оправи! После "бутнах" и термостата и О! изненада, пак така!
                        Днес Гледайки тъпо из коша забелязах че единият малък маркуч от термостата отива в масления охладител! Тънката ми мисъл е може ли тоя охладител да е позапушен и от там нещо да ме е...а?
                        Пп. Намам газово!

Comment

Като пусне перката радиатора горещ ли е? Двата му маркуча дебелите горещи ли са?

Comment

Може би не се изразявам правилно. Паля колата сутрин, карам си и като загрее двг. до малко преди 90гр.(по стрелка) спирам и отварям капака! ДВГ-то работи ,маркучите студени и цък, перката включва и духа студено. Така около минутка докато отвори термостата. Тогава перката спира.

Comment

Първоначално публикувано от kremon Покажи съобщение
                              Може би не се изразявам правилно. Паля колата сутрин, карам си и като загрее двг. до малко преди 90гр.(по стрелка) спирам и отварям капака! ДВГ-то работи ,маркучите студени и цък, перката включва и духа студено. Така около минутка докато отвори термостата. Тогава перката спира.
                              И моята е правила така зимата пуска вентилатор и след секунди отваря големия кръг но го павеше рядко не постоянно. Решението е да си вземеш термостат който да отваря по рано на по ниски градуси. Но като се замисля сякаш е по добре да пробваш с друг термо датчик или да провериш твоя дали отчита точно за целта трябва да го загрееш до 90 градуса и да му измериш съпротивлението. Само че сега следва въпроса каква е колата щото има разновидности с един комбиниран термодатчик и с два отделни датчика на теб ти трябва датчика който дава информация на ЕКУ-то щото мисля другия е само за таблото.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X